BBQ Jackfruit Nachos

Een hele week heerlijk koken, zonder vlees

BBQ Jackfruit Nachos

 

Nationale Week zonder Vlees

Deze week is het de Nationale Week zonder Vlees! Een Nederlander eet paar jaar ruim 77 kilo vlees, dus een goed initiatief om een keer te variëren met je avondeten. Om jullie een handje te helpen, delen wij 5 recepten met jullie. De meeste recepten bevatten Jackfruit, een stekelvormige vrucht uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika, en een heerlijke vervanger voor vlees. Onze eigen collega, Leo, is vorig jaar in Sri Lanka geweest om met eigen ogen te zien hoe deze vrucht gebruikt kan worden in heerlijke maaltijden. En deze delen wij graag met jullie!

 

BBQ Jackfruit Nachos

Nachos zijn gemakkelijk te maken. Chips, kaas, guacamole en voila! Maar wil je iets meer uitpakken, ga dan voor deze versie. Lekker als snack, maar door de Jackfruit ook zeker geschikt als avondeten. Naast de paprika kunnen er meer groentes toegevoegd worden om zo toch een ‘gezondere’ maaltijd op tafel te zetten. En voor alle mensen die geen koriander door hun keel krijgen, die kan je weglaten. Voor ieder wat wils!

 

Boodschappenlijst

– 6o gram Tortilla chips Chia seed 

– 60 gram Tortilla chips blue maize 

– 60 gram Rootzz of Nature BBQ Jackfruit 

– 20 ml Zonnebloemolie 

– 20 ml Tomatensalsa 

– 20 ml Guacamole 

– 15 gram Rode ui snippers 

– 15 gram Zoete paprikablokjes 

– 5 gram Fijngesneden koriander 

– 15 gram Gerapte cheddar kaas 

 

Bereidingswijze

1. Verdeel de Tortilla chips over een schaal

2. Roerbak de Rootzz of Nature BBQ Jackfruit in een koekepan met de zonnebloemolie en maak deze goed los. Verdeel de losgemaakte  Rootzz of Nature BBQ Jackfruit (warm of koud) over de tortilla chips.

3. Leg hier middenop de Guacamole en de tomatensalsa

4. Bestrooi met de rode ui, paprika, koriander en geraspte kaas 

 

Serveertip: Als snack tussendoor, als tafelgarnituur of bij de borrel. Kan ook warm geserveerd worden, dan het geheel zonder saus 3 minuten in een oven op 180 graden C. , saus er op en serveren.

Lees ook

Oesterzwam Cocottes

Nationale Week zonder Vlees - Recept 3

Let's Cook!

No Waste Vegetable Soup

Nationale Week zonder Vlees - Recept 4

Let's Cook!
© La Cuisine en Route | by JesseBolk.nl