Frisse Mie Salade

Een hele week heerlijk koken, zonder vlees

Frisse Mie Salade

 

Nationale Week zonder Vlees

Deze week is het de Nationale Week zonder Vlees! Een Nederlander eet paar jaar ruim 77 kilo vlees, dus een goed initiatief om een keer te variëren met je avondeten. Om jullie een handje te helpen, delen wij 5 recepten met jullie. De meeste recepten bevatten Jackfruit, een stekelvormige vrucht uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika, en een heerlijke vervanger voor vlees. Onze eigen collega, Leo, is vorig jaar in Sri Lanka geweest om met eigen ogen te zien hoe deze vrucht gebruikt kan worden in heerlijke maaltijden. En deze delen wij graag met jullie!

 

Frisse Mie Salade

Het tweede recept van deze week is de Mie Salade met paddestoelen, paksoi, taugé en mango. Door fruit toe te voegen aan een salade wordt hij lekker fris en een goede afwisseling voor deze week. Door de vele groenten die toegevoegd zijn aan dit recept, raak je toch lekker vol en mis je het vlees niet. En wie denkt dat het zonnetje moet schijnen voor een salade heeft het mis: de gele kleuren in het recept halen de vrolijke kant in je naar boven! En wie wil dat nou niet? Kook ze en vergeet ons niet te taggen op social media!

 

Boodschappenlijst

– 200 gram Noodles

– 150 gram Paddestoelen naar keuze

– 50 gram Bosui

– 100 gramTaugé

– 200 gram Paksoi

– 100 gram Mango 

– 35 ml Ketjap Manis

– 35 ml Kikkoman sojasaus

– 30 ml Gembersiroop

– 1 teentje Verse knoflook

– 100 gram Verse prei

– Halve gele paprika

– 30 ml Wokolie

– 8 gram Sesamzaad geroosterd

 

Bereidingswijze 

1. Doe de ketjap manis, kikkoman sojasaus, gembersiroop en 1 teen geperste knoflook in een passend pannetje en breng deze aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken en laat afkoelen. Dit is de sojasaus.

2. Kook de noodles zoals op de verpakking en spoel deze koud.

3. Verhit in een wokpan de wokolie en wok hierin de fijngesneden paddenstoelen, als deze rondom aangezet zijn, voeg dan de Paksoi (1 x 1 cm gesnededen), de in kleine ringen gesneden bosui en de taugé toe en wok deze kort mee. Laat dit afkoelen.

4.  Schil de mango en snij deze in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij de prei en paprika in dunne reepjes van 7 cm lang en 2 mm dik en leg deze in ijswater.

5. Meng de afgekoelde noodles met de paddenstoelen, paksoi, bosui, taugé en sojasaus. Verdeel dit over 4 borden/kommen.

6. Garneer dit met de mangoblokjes en de reepjes prei en paprika en bestrooi met geroosterde sesamzaad

 

Serveertip: Serveer er kroepoek bij en bestrooi met seroendeng

 

Lees ook

Valentijns diner voor twee personen!

Voorwaarden van de actie

Win Hier

Oesterzwam Cocottes

Nationale Week zonder Vlees - Recept 3

Let's Cook!
© La Cuisine en Route | by JesseBolk.nl