Jackfruit Bolognese-Aubergine-Pappardelle

Een hele week heerlijk koken, zonder vlees

Jackfruit Bolognese-Aubergine-Pappardelle

 

Nationale Week zonder Vlees

Deze week is het de Nationale Week zonder Vlees! Een Nederlander eet paar jaar ruim 77 kilo vlees, dus een goed initiatief om een keer te variëren met je avondeten. Om jullie een handje te helpen, delen wij 5 recepten met jullie. De meeste recepten bevatten Jackfruit, een stekelvormige vrucht uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika, en een heerlijke vervanger voor vlees. Onze eigen collega, Leo, is vorig jaar in Sri Lanka geweest om met eigen ogen te zien hoe deze vrucht gebruikt kan worden in heerlijke maaltijden. En deze delen wij graag met jullie!

 

Bolognese-Aubergine-Pappardelle

Het eerste recept dat wij met jullie willen delen is een Jackfruit Bolognese-Aubergine-Pappardelle, want wie likt zijn vingers niet af bij een heerlijke pasta? De bolognese saus kan je met dit recept helemaal zelf maken, en aanpassen waar je wilt. De boodschappenlijst kun je ook op onze instagram vinden. Succes en vergeet ons niet te taggen op social media!

 

Boodschappenlijst

– 1 Aubergine

– 40 cc Olijfolie

– 2 gram Rozemarijn

– 2 gram Tijm 

– 200 gram Pappardelle

– 12 Trostomaatjes 

– 10 gram Pompoenpitten 

– 10 gram Zonnepitten 

– 10 gram Bosui 

– 250 gram Jackfruit (Rootzz of Nature)

– 50 gram Ui

– 2 tenen Knoflook

– 10 gram Italiaanse kruiden

– 5 gram Groentenboullion

– 250 gram Gepelde tomaatjes

– Zeezout en peper

 

Bereidingswijze Bolognese Saus

1. Snij de Rootzz of Nature Jackfruit met de hand of in de keukenmachine fijn op het formaat van geruld gehakt

2. Verhit de olijfolie in een passende pan en fruit hier de ui en geperste knoflook in zonder te kleuren

3. Voeg de fijngesneden Rootzz of Nature Jackfruit toe en bak deze kort mee 

4. Voeg de kruiden, bouillon en gepelde stukjes tomaat toe en laat het geheel zachtjes koken tot de juiste dikte (blijven roeren)

 

Bereidingswijze Pasta

1. Was de aubergine en snij de boven en onderkant recht af. Snij het overgebleven deel in 4 gelijke stukken

2. Leg deze stukken in een met olijfolie ingevette ovenschaal en besprenkel de aubergines met olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met de  rozemarijn, tijm, zeezout en peper

3. Plaats dit in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 12 minuten

4. Knip de trostomaatjes in 4×3 trosjes, leg ze in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper uit de molen

5. Plaats de tomaatjes voor 3 min op 200 graden in de oven

6. Kook de pappardella zoals omschreven op de verpakking, laat deze uitlekken en voeg wat olijfolie, peper en zout toe en meng dit goed door

7. Rooster de zonnepitten in de oven of in een tefal pan en bestrooi hier het gerecht mee

8. Snij de bosui ragfijn en bestrooi ook hier het gerecht mee

 

Eet smakelijk! Houd onze social media in de gaten voor meer recepten voor de Nationale Week zonder Vlees.

Lees ook

Jackfruit Bolognese-Aubergine-Pappardelle

Nationale Week zonder Vlees - Recept 1

Let's Cook!

Oesterzwam Cocottes

Nationale Week zonder Vlees - Recept 3

Let's Cook!
© La Cuisine en Route | by JesseBolk.nl