Nieuwe manier van (ex)medewerkers inzetten

Laat ons je helpen!

Tips voor meer flexibiliteit rondom medewerkers                                                                                  25 januari 2021

 

Juist nu is het zaak om zo slim mogelijk om te gaan met je medewerkers. Ondanks de aanhoudende onzekerheid in onze branche wil je niet te veel mensen in dienst hebben. Maar ook niet te weinig. Misschien was je gedwongen om met pijn in je hart afscheid te nemen van waardevolle krachten. Hoe houd je contact met hen? En hoe kun je hen – zonder vast te zitten aan een arbeidscontract – weer bij je laten werken zodra dat economisch gezien weer mogelijk is? Lees onze praktische tips waarmee je klaar bent voor de toekomst. 

 

Maak jezelf klaar voor de toekomst

 

Als werkgever heb je de afgelopen tijd waarschijnlijk harde en vervelende keuze moeten maken wat betreft medewerkers. Contracten werden niet of niet allemaal verlengd en wellicht ontkwam je niet aan het ontslaan van medewerkers. Voldoet een medewerker niet, dan is dat vaak geen al te groot probleem. Anders is het bij medewerkers die je maar al te graag had willen behouden. En die je graag terugziet als het beter gaat. Die ‘toppers’ wil je aan je binden. Maar dan wel op een manier waarbij je flexibeler dan ooit bent wat betreft de inzet van medewerkers en hun kosten.

 

Voormalige medewerkers weer inzetten

 

We hadden je graag vertelt wanneer de horeca weer opengaat en de economie weer aantrekt. Helaas hebben wij geen glazen bol waarin wij de toekomst kunnen zien.  Afgelopen maanden zagen we wel dat steeds meer klanten kiezen voor meer flexibiliteit bij hun personele bezetting. Als je een ex-medewerker weer wilt inzetten, wil je vaak het aantal werkuren geleidelijk opbouwen. Logisch, want je bent voorzichtig. Die opbouw moet echter wel passen bij de wensen en eisen van de betreffende medewerker of medewerkers. Simpelweg omdat hij of zij een bepaald week- of maandinkomen wil blijven hebben. Een ander probleem zijn de wettelijke beperkingen.

 

De wettelijke ketenregeling beperkt de mogelijkheden om een ex-medewerker gelijk terug in dienst te nemen. Wil jij als werkgever de medewerker graag bij je laten terugkomen en wil hij of zij dat zelf ook graag, dan is er een prima oplossing: uitzenden via La Cuisine en Route.

 

Na 6 maanden op uitzendbasis

 

Een voormalige medewerker kan 6 maanden na het ontslag of de afloop van het arbeidscontractvia La Cuisine en Route op uitzendbasis weer bij je starten. Zaak is dan ook om gedurende hun ‘wachttijd’ van 6 maanden op diverse manieren persoonlijk contact te onderhouden met gewaardeerde ex-medewerkers die je graag bij je terug wilt laten komen. Dat kan door hen regelmatig te bellen of te Whatsappen. Of door af en toe een leuke e-mail of een kaartje te sturen en hen bijvoorbeeld een kleine attentie te geven of te sturen.

 

Bij de samenwerking op uitzendbasis kan de medewerker een vast of wisselend aantal uren per week of per maand werken en het aantal werkuren binnen jouw organisatie opbouwen. Zodra er weer voldoende zekerheid is voor kun je de medewerker zelf weer een contract aanbieden.

 

Deze aanpak biedt je belangrijke voordelen:

– behoud van binding met de medewerker.

– vertrouwde, ingewerkte medewerker met kennis van jouw organisatie.

– optimale flexibiliteit voor jou om in te spelen op economische ontwikkelingen

– jij biedt je ex-medewerker een goede oplossing in onzekere tijden.

 

Het op uitzendbasis inhuren van een medewerker via LCER biedt jou als opdrachtgever de volgende voordelen:

 

– voor alle functies binnen jouw bedrijf krijg jij één aanspreekpunt en één factuur.

– geen minimaal aantal uren.

– geen bijkomende kosten zoals extra fee of overige extra (verborgen) kosten bij overname

  van de medewerker na afloop van het uitzendcontract.

– een marktconform tarief.

– medewerkers die bekend bij en voor je zijn.

 

Verrekening met ww-uitkering

 

Een medewerker waar je afscheid van hebt genomen ontvangt een WW-uitkering. Wanneer hij of zij, na 6 maanden, via LCER op uitzendbasis weer voor je aan het werk gaat kunnen gewerkte uren  hiermee worden verrekend. Hierdoor hebben medewerkers per saldo nooit een lager inkomen dan met hun WW-uitkering. Werken op uitzendbasis is hierdoor ook financieel aantrekkelijk voor de medewerker. Bovendien bouwt de medewerker na het eerste half jaar pensioen op en blijft hij of zij actief en betrokken bij het bedrijf en de werkvloer.

 

Niet alleen keukenpersoneel

 

Met onze uitzendconstructie kies je voor het behoud van betrokkenheid bij jouw ex-medewerkers en voor meer flexibiliteit wat betreft personele bezetting. Maar ook voor aanzienlijk minder kosten. Zodra er weer wat meer personele ruimte is en je wilt uitbreiden heb je bij ons geen wervings- en selectiekosten, zijn er geen kosten voor inwerken, etc. De hiervoor beschreven unieke uitzendservice van La Cuisine en Route geldt niet alleen voor keukenpersoneel maar voor alle medewerkers binnen je organisatie!

 

Vrijblijvend meer weten?

 

Niets is zo veranderlijk als de arbeidsmarkt. Wij staan in onze branche bekend als de solide partner die begrijpt waar het om draait en die soepel meebeweegt met veranderingen. Wij staan voor je klaar. Wil je nadere informatie over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden op uitzendgebied?

 

Neem dan vrijblijvend contact op. Bel 06-0289692 of mail naar planning@lacuisineenroute.nl.

 

Claire van den Heuvel en Leo van Ruitenbeek

Lees ook

Jackfruit Bolognese-Aubergine-Pappardelle

Nationale Week zonder Vlees - Recept 1

Let's Cook!

Ons eerste evenement in 2021!

Het Euro Visie Songfestival in Ahoy. Lees verder....

© La Cuisine en Route | by JesseBolk.nl