No Waste Vegetable Soup

Een hele week heerlijk koken, zonder vlees

No Waste Vegetable Soup

 

Nationale Week zonder Vlees

Deze week is het de Nationale Week zonder Vlees! Een Nederlander eet paar jaar ruim 77 kilo vlees, dus een goed initiatief om een keer te variëren met je avondeten. Om jullie een handje te helpen, delen wij 5 recepten met jullie. De meeste recepten bevatten Jackfruit, een stekelvormige vrucht uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika, en een heerlijke vervanger voor vlees. Onze eigen collega, Leo, is vorig jaar in Sri Lanka geweest om met eigen ogen te zien hoe deze vrucht gebruikt kan worden in heerlijke maaltijden. En deze delen wij graag met jullie!

 

No Waste Vegetable Soup

Een soep doet het altijd goed, en zeker wanneer je zelf de ingrediënten mag bepalen. Heb je nog courgette over van de groentelasagne die net niet meer in de schaal paste? Of vonden je kinderen de broccoli toch niet zo’n succes? Geen probleem, je kan ze allemaal gebruiken. Met de ‘No Waste Vegetable Soup’ eet je niet alleen geen vlees, je helpt ook met het minimaliseren van het weggooien van eten. Win-win dus!

 

Boodschappenlijst

– 500 gram Verse groenten die “over” zijn

– 50 gram Ui schoon

– 1 rode Paprika  

– 80 gram Kikkererwten (blik)

– 20 gram Amandelen geschaafd

– 20 gram Djinten (komijn) gemalen

– 10 gram Paprikapoeder

– 2 gram Chilipoeder

– 500 ml Groentebouillon

– 40 ml Olijfolie

– Zeezout en peper

 

Bereidingswijze 

1. Haal de kikkerwten uit het blik en spoel deze goed af. Laat ze goed uitlekken en leg ze vervolgens op een bakplaat met vetvrij papier. Bestrooi de kikkerwten  s met 10 gr. djinten, 5 gr. paprikapoeder en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg 20 ml olijfolie toe en meng dit allemaal goed met de kikkerwten. Zet  deze in de oven op 180 graden (voorverwarmd) en rooster de kikkerwten zo’n 20 minuten. Na 10 minuten een keer omschudden.  

2. Doe de amandelen in een passende tefal pan en roster deze (steeds goed omschudden) tot een mooie licht bruine kleur.  

3. Snij alle groenten, ui en paprika in blokjes van 1,5 cm. Verhit 20 ml olijfolie in een passende pan en zet de groenten aan tot ze mooi glazig worden. Voeg 10  gr. Djinten, 5 gram paprikapoeder en 2 gr. Chilipoeder toe. Zet dit nog 1 minuut al roerende aan. Voeg de bouillon toe en kook het geheel langzaam gaar.  4. Als alle groenten gaar zijn, draai dan alles fijn tot een gladde soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. 5. Verdeel de soep in kommen / borden en bestrooi ze met de geroosterde kikkererwten en amandelen.

 

Serveertip: Gebruik i.p.v. Djinten andere kruiden om te variëren, voeg knoflook en/of room toe. Maak van oud brood crostini’s, besmeer met olijfolie, knoflook, peper uit  

 

Geniet ervan en vergeet ons niet te taggen op social media!

Lees ook

Ons eerste evenement in 2021!

Het Euro Visie Songfestival in Ahoy. Lees verder....

Valentijns diner voor twee personen!

Voorwaarden van de actie

Win Hier
© La Cuisine en Route | by JesseBolk.nl