Over ons

Het gezicht achter La Cuisine en Route

Hoe het ooit begon ...

‘Ben jij er eentje van Daatselaar?’

De grondlegger van La Cuisine en Route is Frans van Daatselaar. Een gepassioneerde kok, die lang geleden ontdekte dat er behoefte was aan goede koks. Zo begon hij met z’n blocnootje aan de keukentafel. Dochter Patricia nam uiteindelijk het stokje over. Ook zij zwaaide met verve de scepter. In 2016 nam zij afscheid van het vak. Vader en dochter legden een solide basis voor ons huidige detacheringsbedrijf.

Wij staan bekend als een meedenkende en betrouwbare partner. En daar zijn we trots op! We zitten inmiddels zo’n twintig jaar in het vak en hebben er nog altijd veel plezier in om de ‘juiste kok op de juiste plaats’ te zetten. Het draait wat ons betreft om vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke aandacht. We houden van samenwerken, snel schakelen en gaan voor de tien. Voor minder doen we het niet.

Onze mensen

Een hecht team met hart voor de zaak

Persoonlijk
‘Jullie zijn persoonlijk en betrokken’, krijgen wij vaak te horen van onze koks. Dat vinden we een mooi compliment. Je bent bij ons inderdaad géén nummer maar een mens en luisteren graag naar je. We willen weten hoe iemand in elkaar zit en op welke plek hij het beste past. Feedback nemen we serieus, want we leren van elkaar. Elke dag weer.

Samenspel
Het draait in ons vak om goede communicatie en samenwerking. We snappen de urgentie van een aanvraag en gaan altijd voor een win-winsituatie. Door onze jarenlange ervaring weten we hoe we de ontstane gaten in het rooster snel en kloppend kunnen invullen. Om dit te bereiken lopen we graag een stapje harder en zijn we goed bereikbaar. Afspraak is afspraak en 24/7 bereikbaar? Nou en of.

Vakkundig
Een kok moet op de goede plek zitten en ‘n klik met het team is een must. Want anders werkt het niet. Daarom houden we vaardigheden bij en evalueren we met alle betrokkenen. Ook nemen we regelmatig een kijkje achter de schermen om feeling te houden met de werkvloer. We verstaan ons vak. En hebben bovenal veel plezier. Wij zijn La Cuisine en Route.

Operationeel manager Leo van Ruitenbeek

Leo is de man van de inhoud. Hij stond op zijn 13e in de keuken en wist ‘t gelijk: ik word later kok! Leo is een allround kok met ‘n passie voor eten en drinken. Hij noemt zichzelf de ‘verzachtende kant’ in de keuken. Hij houdt zijn ploeg graag bij elkaar om samen tot het juiste resultaat te komen. Het leukste aan z’n werk vindt hij de mix. Soms laat hij ‘de boel de boel’ en vliegt weg als een opdrachtgever dringend verlegen zit om een kok. Want hij heeft altijd in de keuken gestaan en wil dat ook blijven doen. Doordat Leo de keuken op zijn duimpje kent, spreekt hij dezelfde taal als de medewerkers op de vloer. Toch vindt hij het plannen en adviseren ook erg leuk. Nieuwe opdrachtgevers bezoekt hij altijd. Dan neemt hij een kijkje in de keuken en ziet in een oogopslag hoe ‘t daar reilt en zeilt. Eens een kok, altijd een kok.

Intercedente Klarine Reurink

Horeca gaat altijd door. 24/7. Klarine weet daar alles van. Zo is ze een keer om 04.00 uur uit haar bed gebeld. De kok stond bij het verkeerde hek. Met haar aanstekelijke lach, spontaniteit en achtergrond in het bankwezen weet ze als geen ander hoe klantcontact werkt. Ze is handig met computers. Maar het persoonlijk contact vindt ze het allerleukste, vooral met ‘de jongens’. Haar grootste kick is om in een hele drukke week de grote gaten in de planning gevuld te krijgen. Dus kom maar op met die last minute aanvragen. Want ze heeft één doel: iedereen blij maken. Zowel de kok als de opdrachtgever. Dat geeft voldoening. Zoiets van ‘oh lekker, ik heb een goede match gemaakt’. Oh ja, Klarine houdt niet zo heel erg van koken, maar wél van lekker eten.

Algemeen Manager Claire van den Heuvel

Claire stapte in 2016 op de rijdende trein van La Cuisine en Route. Ze vormt samen met Klarine en Leo een hecht team. Noemt zichzelf liever niet ‘de baas’. En al helemaal geen kok. Want stiekem kan ze eigenlijk helemaal niet koken. Dat laat ze graag aan haar koks over. ‘Goeie jongens’ noemt Claire ze. Door haar HR-achtergrond houdt ze van dit mensen-vak en beschikt ze over de nodige sociale antennes. Ze kijkt vooral naar de mens achter de koksmuts. Meedenken met de klant is voor haar vanzelfsprekend. Claire is een harde werker en stroopt graag de mouwen op. Kom maar op! is haar motto. Ze is een ware regelneef en onthoudt de kleinste dingen. ‘Dat jij dat nog weet’, krijgt ze regelmatig te horen. Claire is trots op haar mooie bedrijf. Met recht!

© La Cuisine en Route 2019 | by Jesse Bolk Webdesign & Development